Student Life and Performance Center, New England Conservatory

Ann Beha Architects with Gensler, 2017

Stretching along the back of two blocks along Huntington Avenue, the Student Life and Performance Center establishes an active campus setting for the New England Conservatory community.

The exterior is a striking composition of variegated terra cotta tiles, applied in mixed patterns, with broad glass expanses at street levels and stainless-steel screen cladding marking the performance wing. At the building base, dining and performance spaces are open to the street which features new seating, trees, and widened sidewalks..

The center provides orchestra and jazz rehearsal rooms, a black box opera workshop, the NEC library, 250 student rooms, a dining commons, and spaces for collaboration and gathering. An open stair connects performance floors, encouraging student and visitor engagement, and spurring opportunities for collaboration.

Source: Ann Beha ArchitectsImages: Peter Vanderwarker